A BFK Nonprofit Zrt. vasúti infrastruktúra fejlesztési projektek előkészítése

Kelenföldi intermodális csomópont őrmezői autóbusz-terminál megvalósításának és a P+R parkolók bővítésének előkészítése” projekt

IKOP-3.1.0-15-2020-00021

A projekt célja a Kelenföld vasútállomás térségében található közösségi közlekedési kapcsolatok, valamint egyéni közlekedési módok közötti további akadálymentes átszállási lehetőségek biztosítása, magasabb szolgáltatási színvonalú közösségi közlekedés megteremtése, az esélyegyenlőség biztosítása, az utazási komfort minőségének további javítása, a Dél-budai Centrumkórház közösségi közlekedéssel történő megközelíthetőségének javítása, a villamoshálózat lehetséges fejlesztésének vizsgálata.


Az őrmezői oldalon Tervezőnek javaslatot kell tennie egy új, fedett, modern, helyi és regionális autóbusz-terminál kialakítására és a P+R parkoló(k) kapacitásának bővítésére. Az Etele téri oldalon javaslatot kell tennie a területhasználat racionalizálására, a helyi és helyközi buszvégállomások felszabaduló területeinek hasznosítására, a meglévő területek fejlesztésére. Vizsgálnia kell továbbá az út-, gyalogos- és kerékpáros hálózat és zöldfelületek továbbá a kereskedelmi funkciók kialakítását és hasznosítását, valamint a villamos infrastruktúra kiépítésének lehetőségét.


A tervezendő közös helyi és helyközi autóbusz-terminálnak biztosítania kell a könnyebb átszállási feltételeket, illetve a közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának növelését, amely ezáltal vonzóbb lehet több egyéni közlekedési módot választó utazó körében, ezzel csökkentve a belváros felé közlekedő autók számát.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022.09.30.

A projekt a Kohéziós Alap, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósul meg.


A projekthez nyújtott összes támogatás 1 256 635 000 Ft, a támogatás mértéke: 100%, vissza nem térítendő támogatás.

A kedvezményezett neve és elérhetősége:

 

BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

 

1027 Budapest, Horvát u. 14-26.

 

Telefon: +36 (1) 445 4501

 

Budapesti Vasúti Stratégia információs oldal

 

Támogató szervezet neve és elérhetősége:

 

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Közlekedés Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

 

1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 79.

 

Széchenyi 2020 információs oldal

 

Telefonos ügyfélszolgálat: (+36 1) 896 0000