Lakossági fórum a H6-os hév Szigethalom-Ráckeve szakaszának fejlesztéséről

Budapesten ma egyedül a H6-os ráckevei és a H7-es csepeli hév nem éri el a metróhálózatot. Ezt szeretnénk orvosolni a vonalak Kálvin térig való meghosszabbításával. Új, korszerű, akadálymentes járművekkel átszállás nélkül lehet elérni majd a belvárost, két metróvonalat, vagy a nagykörúti villamost.

Egységes arculatú megállóhelyek, komfortos peronberendezések, peronlefedések, készülnek. A peronok 120 m hosszúak, akadálymentes lesznek. Ráckevén a végállomás utasperonjai körülbelül 400 méterrel délebbre kerülnek, a városközponthoz közelebb.

Az online lakossági fórumon bemutatjuk a hévfejlesztést, a Szigethalmon, Tökölön, Szigetcsépen, Szigetszentmártonon, Szigetújfalun és Ráckevén található megállók megújítására vonatkozó terveket. A résztvevők megismerhetik azt is, milyen módon nyilváníthatnak véleményt a tervekről és vehetnek részt a fejlesztések alakításában.

A tervezés során több lakossági fórumot tervezünk, ez az első, amely a Szigethalom és Ráckeve közötti szakaszt érinti, a későbbiekben a szigetszentmiklósi, dunaharaszti és budapesti szakaszokról is tartunk lakossági fórumokat.

A Budapest Fejlesztési Központ online lakossági fóruma 2021. június 23-án, szerdán 17:30-tól kezdődik.

A csatlakozáshoz szükséges linket az esemény napján a a fórum oldalán tesszük közzé.

2021.06.16.