Kunszentmiklósi vonal

A 150-es számú Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia vonal elővárosi vonatairól Stratégia jövőképe az, hogy a Pesterzsébetnél megépülő átkötés segítségével átmennek majd a H6-os ráckevei hév pályájára, és az észak-déli hévek fejlesztése keretében megépülő felszín alatti szakaszon közvetlenül elérik a belvárost.

150-es vonal térkép
150-es vonal térkép
150-es vonal térkép jelmagyarázat

Első ütemben a Közvágóhíd (1-es villamos, Déli Körvasút) és a Boráros tér (4/6-os villamos) érintésével a Kálvin térig járnak majd, ahol át lehet szállni az M3-as és M4-es metrókra. Ha pedig később teljesen kiépül M5-ös metróként a héves alagút, Budán a H5-ös szentendrei hévhez csatlakozva, újra a felszínre jutva, Kaszásdülőnél a 2-es, esztergomi vonalra térve az észak-budai agglomerációig jutnak az elővárosi vonatok. Közben az M2-es és M1-es metrókra is át lehetne majd szállni.

Vasúti kereszteződés

Az új, alacsonypadlós, kétfajta (nagyvasúti és héves) elektromos rendszer alatt is üzemképes járművek csúcsidőben Kunszentmiklós-Tasstól 30, Délegyházától 15 percenként érkeznének majd a héves alagútba. Beszerzésük előkészítését a MÁV-HÉV Zrt. és a BFK már megkezdte.

A vonal Soroksártól Kelebiáig a Budapest–Belgrád kínai-magyar projekt keretében újul meg, kétvágányú, korszerű vasútvonal jön létre akadálymentes megállókkal, P+R, B+R parkolókkal. Ugyancsak megépül a második vágány a belső szakaszon is. A nemzetközi és a távolsági járatok nem a hévalagúton át közlekednek majd, utóbbiak zónázó jelleggel, a Népliget (M3) érintésével, a Keleti pályaudvarra járnak továbbra is.