Keressünk az ország bármely részén addiktológust

Most már kimondhatom magamról, hogy éltem pár városban. Alapból Győrben születtem és mindig azt éreztem, hogy túl kicsi nekem ez a hely. Az emberek mindig ugyanazok és a lehetőségek is csekélyek. Ezért az volt a nagy álmom, hogy felköltözök Budapestre, vagy elutazok külföldre. Idővel mindkettő megvalósult, de nem feltétlen olyan eredményeket hoztak, mint amiket vártam.

A főváros például rabul ejtett az első években és imádtam ott élni. Az egyetem, az új barátok, mind azt az érzést fűtötték, hogy mindig is ide tartoztam. Ahogy azonban telt az idő, szép lassan rájöttem, hogy az egyetemen túl nem tud annyit nyújtani nekem a főváros. Több barátom is visszaköltözött a szülővárosába és nemsokára én is követtem a példájukat. Azóta, hogy Győrben élek, teljesen másképp nézek a városra. Olyan jó tudni, hogy békében élhetek és a barátaim közelében.

Persze azonban ebben a szűk körben is felléphetnek olyan problémák, amik annyira jellemzők a felnőtt életre. Az egyik ilyen például az alkoholizmus volt. Az egyik közeli barátom most már hosszú ideje küzdött ezzel és nem tudom, hogy mi lett volna vele, ha nem találtam volna rá a Felépülök oldalára. Először kicsit aggódtam azzal kapcsolatban, hogy ilyen személyes dolgokba folyok bele, de most már így visszanézve egyértelműen látom, hogy ez volt a helyes döntés.

Az „addiktológia győr” keresésemre adta ki az oldalukat. Ezek a címszavak azonban nagyon nem azt a képet keltik az ember elméjében, amit a Felépülök kezdőlapján láttam. Rögtön meg tudtak nyerni azzal, hogy nem egy hideg, orvosi környezetnek érződött az oldaluk, hanem egy kedves, hívogató helynek. Szerintem ezt azzal is tudják elérni, hogy nem fognak rögtön reklámok ugrani az arcunkba, ami valljuk be, elég olcsó húzás lenne egy ilyen szolgáltatás kapcsán.

Az „addiktológia győr feliratra kattintva már rögtön elkezdhettem azzal kapcsolatban olvasni, hogy mi teszi különlegessé a Felépülök módszerét. Ha egyébként egy kicsit jobban meg szeretnénk érteni azt, hogy mi okozza az alkoholizmust és miért olyan nehéz felépülni belőle, akkor az oldalon rengeteg cikket lehet elérni ebben a témában. Mert bármennyire is azt hisszük magunkról, hogy egészségesek vagyunk, könnyen eshetünk bele mi is az alkohol csapdájába. A Felépülök azonban kiváló tájékoztatót ad arról, hogy mire érdemes odafigyelni.

De beszéljünk egy kicsit arról, hogy konkrétan milyen programot ajánl azoknak, akik igénybe szeretnék venni a szolgáltatásukat. Persze olvasgathatunk tovább és az is segít valamennyit, de összemérhetetlen a hatása ahhoz képest, ha részt veszünk az egyik 28 napos bentlakásos programjukon. Ezen keresztül megismerhetjük magunkat, miközben végig szakemberek figyelnek ránk.

Szakemberek alatt azonban nehogy fehér köpenyes orvosokat képzeljetek el, akik egy noteszbe írogatják a tüneteiteket, hanem a legkedvesebb emberekre, akikkel valaha találkoztatok. Minden egyes terapeutáról el lehet érni az oldalon egy rövid leírást, képpel, úgyhogy nem kell attól tartani, hogy csak vakon megyünk majd bele egy ilyen komoly döntésbe.

Megmutattam a barátomnak, hogy milyen oldalt találtam az „addiktológia győr” felirat alatt és életében először azt érezte, hogy számára is van remény. Felkerestük a Felépülök csapatát és beírattuk a legközelebbi programra. A hatás pedig nem maradt el. Miután hazaérkezett, olyan volt, mintha teljes mértékben kicserélték volna. Nem nyúlt azóta sem italhoz és nem maradtak el ennek a pozitív hatásai.