Mindent egy helyről – a Prevenció Patikából

A múlt héten összejöttünk pár régi barátnőmmel, akikkel hosszú évek óta tartjuk a kapcsolatot. Sok dolog szóba került. A barátaink, a válások, régi osztálytársak, munkatársak és aztán elkanyarodtunk a nők kedvenc témáihoz is. A kozmetikumokhoz, étrendkiegészítőkhöz, szépségápoláshoz. És ha már ezek a témák terítékre kerültek, természetesen jöttek szépen sorban egymás után a termékek is, amikkel megőrizhetjük egészségünket, szépségünket, vitalitást kölcsönözhetünk az egész testünknek és akár 20 évet is letagadhatunk ezeknek a termékeknek köszönhetően. Elég borsos árak hangzottak el és persze igazán menőnek számító márkák. És minden beszámolóban az volt nagyjából a közös, hogy: amikor Budapesten bementem az ilyen plázába, vagy a mi kis városunkban ebbe a drogériába, akkor megtaláltam azt a bizonyos dolgot, és meg is vettem.

Én meg csak néztem, és csodálkoztam, hogy ennyire esetleges a barátnőimnek a bevásárlása, és főleg az ilyen termékek terén, ahol azért jó lenne – legalábbis szerintem – utána nézni a gyártónak, az összetevőknek, kompletten a terméknek, mert ezek a dolgok nem olyanok, mint egy cukorka vagy egy darab kenyér. Bár mondjuk én ez utóbbinál is megnézem, hogy miből készült és hogyan. Egyszóval, amikor rám került a sor, én elmondtam, hogy mindezeket a dolgokat, amiket mi az örök élet elixírjének vagy a fiatalság etalonjának tartunk, totálisan egy helyről szerzem be. Erre egyből jött a kérdés, hogy melyik drogériából, és hogy az bizonyára méregdrága hely lehet.

 

Persze egyesek hitetlenkedtek, és azt mondták, hogy ezeket a termékeket lehetetlenség mind egy helyről beszerezni, kivéve persze, hogy ha nemcsak egy-két terméket használok. Bár megjegyezték, hogy biztosan jók azok a termékek, mert elég jól tartom magam. Nahát ez aztán legyezgette a hiúságomat, és bedobtam az aduászt. Elárultam nekik, hogy bizony én ezeket a dolgokat nem elég, hogy egy helyről, de a tetejében még online rendeléssel, egy online gyógyszertárból szerzem be.  Ez az online gyógyszertár pedig nem más, mint a Prevenció Patika.

 

Erre kerekedett csak el igazán a szemük! Ez nagyon fura – mondták. Nem elég, hogy online gyógyszertár, ami már eleve furcsa, de hogy még kozmetikumokat is tart! Biztosan nagyon drága lehet a szállítás! Aztán elkezdtek záporozni rám a kérdések, én pedig mosolyogva előkaptam a telefonomat, és bepötyögtem a Prevenció Patika nevét a keresőbe, és megmutattam az oldalt, ahonnan rendelni szoktam.

 

Ahogy végig görgettem az ujjammal a kategóriákon, ahol a szépségápoláson kívül vitaminok, ásványi anyagok, intim- és baba-mama termékek, gyógyászat, életmód, dekorkozmetikumok sorakoztak – hirtelen úgy éreztem, hogy megszűnt minden kétségük. Egyszerre mindegyikük kezében ott volt már a mobiltelefon és nézegették a Prevenció Patika mesébe illő ajánlatait is. Szó szerint! Ugyanis ez egy külön kategória a weboldalon, ahol mindenféle jópofa ajánlat várja az érdeklődőket. Olyanok, mint az ingyenes szállítás, dekorkozmetikumok, szezonális ajánlatok vagy például a többet kevesebbért akció.

A barátnőim szembesülhettek azzal is, hogy 15.000.-Ft feletti rendelés esetén díjmentes a szállítás. Persze ezzel is lehet valakinek malaca, amikor épp olyan termékre van szüksége, amelyik az ingyenes szállítás kategória alatt szerepel.

Emellett azon is csodálkoztak még, hogy a házikedvenceknek is rendelhetnek innen dolgokat, hiszen állatgyógyászati termékek is szerepelnek a patika repertoáriában. Nem beszélve a homeopátiás termékekről, ami egy csomó barátnőm vesszőparipája, és szintén megtalálható az online gyógyszertár széles repertoárjában.

Aztán a másik leginkább keresett termékcsoport, a fájdalomcsillapítók. Aki nem hiszi, járjon utána, de minden nő táskájában mindig lapul valamilyen fájdalomcsillapító. A bőrgyógyászati készítmények is sikert arattak, hiszen abból is ezerfajta megtalálható a palettán. Nincs olyan probléma, amire ne lehetne itt megoldást találni – a herpesztől elkezdve, a soha be nem vallott körömgombáig, szemölcsig stb., sőt még égési sérülésekre is találhatók termékek.

Amikor az élősködők alkategóriához értünk, azt többen nagylelkűen átugrották. Azt hiszem, ez teljességgel érthető volt. Most olyan fázisában vagyunk az évnek, amikor a láz és a megfázás van igazán porondon, úgyhogy értelemszerűen ezt nézegették a legtöbben. Mindenféle köptető, lázcsillapító, légzés könnyítő, torokfájást enyhítő szupertermékeket találtunk. Mégis, ami igazán az ászok ásza volt a barátnőim körében, hogy még hatóanyag szerint is lehet keresni a termékek közt és ezek a hatóanyagok általában természetes növényi alapú dolgok. Az egyik barátnőm le is vadászott egy nagyon olcsó kollagén készítményt, és azt súgta a fülembe, hogy ezért az információért örökre hálás lesz nekem.

Szerencsére az utolsó pillanatban az is eszembe jutott, hogy a legjobb barátnőmnek erős dohányos a férje, így megmutattam neki, hogy az életmód kategóriában szerepelnek például dohányzásról leszokás-t segítő termékek is. Persze azt már senkinek sem mertem javasolni, hogy nézzenek még szét az elhízás elleni szerek közt. Inkább a gyümölcslevek, zöldséglevek, gyógyvizek felé tereltem a többieket.

Volt, akinek a kategóriák tetszettek nagyon, volt, akinek az, hogy milyen sokféleképpen lehet szűrni a termékeket és megint más valakinek az alacsony árak voltak szimpatikusak. Anikó például Prevenció Patika weboldalának átláthatóságát dicsérte, és azt, hogy mennyire egyszerűen megy rajta a keresés. ĺgéretet is tett arra, hogy az anyukájának is megmutatja ezt a webhelyet, mert olyan egyszerű a rendelés menete, hogy a netes rendelésben teljesen járatlan hölgy is tud majd teljesen önállóan magának gyógyteákat rendelni

 

Jómagamnak a csajoknak bemutatott weboldal böngészése közben megakadt a szemem egy nagyon különleges articsóka kivonat készítményen, ami az emésztés segíti. Már sokat hallottam ennek a növénynek a pozitív hatásairól, de hiába kérdezősködtem utána, sehol nem tudtak terméket ajánlani erre a problémára, ami émelygést és teltségérzetet okozott nálam. Most nem voltam rest, és ezt a terméket ki is választottam magamnak.

 

És amikor már éppen megnyomtam volna a rendelés gombot, akkor merült fel bennem, hogy mi miért rendelünk külön-külön? Csajok, hát nem láttátok, hogy 15.000.-Ft felett ingyenes a házhozszállítás? – vontam kérdőre a barátnőimet, akik hálásan pislogtak rám, és csak annyi volt a kérdésük, hogy akkor ki fogja nyomkodni a telefonját jó sokáig, mivel rengeteg mindent rendeltünk. A következő kérdés pedig az volt, hogy ki rendelje házhoz azt a hatalmas csomagot. Azt hiszem, ez volt a nap legnehezebb döntése, de természetesen ebben is meg tudtunk egyezni.

 

Mindenesetre annyit mondhatok, hogy annál a kis cukrászdai asztalnál rengeteg szülinapi ajándék került megrendelésre és a csajok is nagyon sok, a szépségüket és egészségüket szolgáló termékre leltek. Azóta azzal húzzák egymást, hogy ki volt olyan szerencsés, aki éppen aznap ment rá az online gyógyszertár weboldalára, mikor éppen a kedvenc terméke bekerült a mesébe illő ajánlatok „többet kevesebbért”, vagy „szezonális ajánlatok” termékei közé.

Mindenesetre elmondhatjuk, hogy korszakalkotó napunk volt, hiszen nagyon sok mindent megtudtunk egymásról. Mégis én éreztem a legjobban magamat, hisz boldog voltam, hogy segítségére lehettem a legjobb barátnőimnek. Az már kevésbé volt szerencsésnek mondható, hogy a rendelés természetesen nálam landolt, és én lettem az elosztó. De hát megérte, nem?