Vizes fal javítása több lépésben

Eléggé baljós jel, amikor azt tapasztaljuk, hogy a fal tövében, majd egyre magasabban elkezdenek kifejlődni sötét foltok. Ez gyakran egy esősebb periódus után alakul ki. A salétrom a talajból támad és a beton alap sem állítja meg. Legfőképpen a beton nem fog neki gátat szabni, mert a pólusok között a kapilláris hatás jól tud érvényesülni. A vizes fal javítása éppen ezért döntő jelentőséggel bír.

Hogyan végezhető a vizes fal javítása?

Természetesen a probléma gyökerét érdemes megszüntetni első körben. Ha például nincs esővíz elvezető csatorna és a tetőről direktbe a fal tövébe folyik a csapadék, akkor mielőbb jobb ezt megelőzni. A már vizes fal javítása érdekében a vakolat alsó részét fontos eltávolítani, majd pótolni kell a hiányzó vagy rossz szigetelést. A SikaMur® InjectorCream-100 erre hivatott, amit a téglák közé befúrt lyukakon keresztül lehet beinjektálni. A készítmény egy teljesen vízzáró réteget alakít ki, ami nem engedi meg a későbbiekben a felszivárgást. Nem kell ugyanakkor várni hónapokat a felület száradásával, mert a SikaMur® Dry vakolat felvitele után az engedi a szellőzést és párolgást.

A vizes fal javítása egymásra épülő lépésekből áll össze, amik a végső hatásfokot hivatottak növelni. Az utolsó lépésben egy SikaMur® Finish simítóvakolat kerül fel, ami kellemes hatást kelt. A vizes fal javítása után pedig törekedjünk arra, hogy a jövőben minimális legyen a felszívódás esélye, ami az alap mentén történő vízelvezetés révén valósítható meg leginkább. A nedves foltok megelőzésével a penészedés és a vakolat sérülésének esélye csökken, valamint a közérzetünk is jobb lehet ilyen módon.